Розтрата 250 млн грн: суд продовжив арешт керівника благодійної організації

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку тримання підозрюваного під вартою.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 1 квітня строк тримання під вартою керівника благодійної організації «Подих милосердя» Андрія Чорного з альтернативою понад 20 млн грн застави. Його підозрюють у причетності до розтрати 250 млн грн та легалізації коштів.

Таке рішення 1 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Продовжити (Андрію Чорному – ред.), який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на шістдесят днів у державній установі «Київський слідчий ізолятор», тобто до 01.04.2023 включно, в межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Одночасно з цим Чорному визначили альтернативу у вигляді 20,07 млн грн застави. У разі внесення коштів на нього покладуть такі обов'язки: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з будь-яких питань із підозрюваними та свідками; не відлучатися з Хмельницької області без дозволу; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Раніше Апеляційна палата ВАКС заарештувала керівника БО «Подих милосердя» Андрія Чорного з альтернативою 20,09 млн грн застави.

Нагадаємо, за версією слідства, в результаті незаконних дій колишньої державної секретарки Міністерства економіки Олесі Савчук, ексгенерального директора ДП «Укрпатент» Андрія Кудіна та головного бухгалтера підприємства, а також керівника благодійної організації «Подих милосердя» Андрія Чорного у червні 2022 року з рахунку держпідприємства на рахунок благодійної організації незаконно перераховано понад 250 млн грн начебто на закупівлю балістичних жилетів для потреб Міністерства оборони України. Проте броньовані жилети так і не були закуплені, а кошти за них через низку фінансових операцій перераховані на рахунки інших підприємств з ознаками фіктивності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: