Розтрата 250 млн грн: суд продовжив обов'язки ексбухгалтера «Укрпатенту»

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрювану.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 16 квітня строк дії обов'язків, покладених на колишню головну бухгалтерку державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» («Укрпатент») Олену Силку. Її підозрюють у причетності до розтрати 250 млн грн.

Таке рішення 16 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував колишню головну бухгалтерку «Укрпатенту» Олену Силку. Пізніше за неї внесли майже 10 млн грн застави і підозрювана вийшла із СІЗО. На Силку поклали такі обов'язки: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з будь-яких питань із підозрюваними та свідками; не відлучатися з міста Києва та Київської області без дозволу; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Прокурор САП просив продовжити дію цих обов'язків.

«Клопотання прокурора САП задовольнити. Продовжити на два місяці строк дії обов'язків, покладених на підозрювану (Олену Силку – ред.), на підставі ч. 5 ст. 194 КПК України, згідно ухвали слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 19.12.2022. Визначити термін дії обов'язків, покладених судом на підозрювану (Олену Силку – ред.), до 16.04.2023 включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією слідства, в результаті незаконних дій колишнього державного секретаря Міністерства економіки Олесі Савчук, ексгенерального директора ДП «Укрпатент» Андрія Кудіна та головного бухгалтера підприємства Олени Силки, а також керівника благодійної організації «Подих милосердя» Андрія Чорного у червні 2022 року з рахунку держпідприємства на рахунок благодійної організації незаконно перераховано понад 250 млн грн начебто на закупівлю балістичних жилетів для потреб Міністерства оборони України. Проте броньовані жилети так і не були закуплені, а кошти за них через низку фінансових операцій перераховані на рахунки інших підприємств з ознаками фіктивності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: