Влада Туреччини підрахувала приблизну суму збитків від землетрусів

Читать на русском
Міністр сільського та лісового господарства Туреччини розповів про економічні наслідки руйнівних землетрусів, що сталися на південному сході країни.
Фото: Getty Images

Економічні збитки Туреччини від землетрусів становлять приблизно 80 мільярдів доларів США.

Такі дані озвучив міністр сільського та лісового господарства Туреччини Вахіт Кірішчі, повідомляє портал Gazete Duvar.

У Туреччині будують сотні нових будинків для постраждалих від землетрусівУ Туреччині розпочалося будівництво будинків для мешканців, чиї оселі були зруйновані після потужних землетрусів.

«Ми зіткнулися із жахливою подією, попередня сума збитків становить 80 мільярдів доларів. Збитки лише Управління водних ресурсів від цього землетрусу перевищили 1,5 млрд доларів», – повідомив Кірішчі.

Він додав, що землетрус сильно вплинув на обсяги турецького експорту. За словами міністра, частини виручки втратили 11 провінцій у зоні лиха.

«Експорт із цих провінцій впав до 1,783 млрд. доларів, хоча до цього становив приблизно 2,95 млрд. доларів», – резюмував Кірішчі.

Нагадаємо, потужні землетруси магнітудою 7,8 сталися 6 лютого на південному сході Туреччини та півночі Сирії. З того часу в регіоні сталося понад 9000 афтершоків, а останні на даний момент поштовхи було зафіксовано 7 березня.

Відомо, що кількість загиблих внаслідок землетрусів у Туреччині та Сирії перевищила 50 тисяч осіб.

Раніше повідомлялося, що в Туреччині заарештували 247 осіб із числа підрядників та забудовників будівель, зруйнованих внаслідок землетрусів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: