Україна має все необхідне для деокупації своїх територій – Блінкен

Читать на русском
Держсекретар США Блінкен оцінив готовність Збройних сил України до анонсованого контрнаступу.
Фото: Reuters

Держсекретар США Ентоні Блінкен оцінив готовність Збройних сил України до майбутнього контрнаступу.

Заяву, присвячену цій темі, американський політик зробив під час спільної прес-конференції з головою британського МЗС Джеймсом Клеверлі, повідомляє CNN.

Які події та заяви свідчать про невідворотність контрнаступу УкраїниУкраїна готується до контрнаступу – які події та заяви керівництва говорять про його невідворотність.

На думку держсекретаря США, Україна отримала все необхідне для того, щоби продовжити процес деокупації своїх територій.

«У них є все для того, щоб продовжувати успішно відвойовувати території, захоплені росією за останні 14 місяців», - заявив Блінкен.

Він також уточнив, що йдеться не лише про озброєння, а й про підготовку українських військових.

«Це гарантія того, що вони зможуть обслуговувати системи, які ми їм надаємо, і, звичайно, важливо, щоб вони розуміли, що саме потрібно зробити, щоб досягти успіху», - резюмував американський політик.

Нагадаємо, 9 травня Пентагон оголосив про надання нового пакету військової допомоги Україні на 1,2 млрд доларів. У пакет включені додаткові системи ППО та боєприпаси, а також артилерійські снаряди та обладнання для інтеграції західних пускових установок.

А за кілька днів до цього американська влада передала ЗСУ озброєння на 300 мільйонів доларів. У список уперше потрапили ракети Hydra 70.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: