Україна допомагатиме іншим націям берегти суверенітет – звернення Зеленського

Читать на русском
Безпека нашого континенту починається суверенітетом і силою України, зазначив президент України Володимир Зеленський.
Фото: Офіс президента

Безпека Європейського континенту починається із суверенітету та сили України.

Про це сказав президент Володимир Зеленський у зверненні за підсумками 508 дня повномасштабної війни в Україні.

«Сьогодні ми відзначаємо вже 33-тю річницю ухвалення Декларації про державний суверенітет України. 33-тю з багатьох-багатьох таких річниць, які Україні ще належить відзначити. Вільній Україні», – сказав президент України Володомир Зеленський.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Наша держава ніколи не відмовиться від свого суверенітету. Це вже очевидно всім у світі. І хоч би яким був російський терор, ми знаємо, що українська свобода все одно збережеться, все одно переможе.

  • Щороку Україна ставатиме лише міцнішою та допомагатиме іншим вільним націям берегти суверенітет і будувати спільну безпеку. Україна це може. Може завдяки тому, що рядки й слова з наших фундаментальних державних документів підтверджуються силою й рішучістю наших людей. Мільйонів українців і українок, для яких воля нашої держави – це їхня особиста воля.

  • Вшановуючи українську свободу, український суверенітет, українську силу, ми завжди вшановуємо наших героїв. Різних людей, які билися й бʼються заради України та яким ми завдячуємо свободою.

  • Я дякую всім воїнам Повітряних сил Збройних Сил України – пілотам, зенітникам, бійцям мобільних вогневих груп. Кожному й кожній, хто береже українське небо.

«Дякую за кожну збиту російську ракету! Ми вже показали, що немає таких російських ракет, які б не могли збити українці. І коли український повітряний щит стане доволі міцним – а це буде! – Україна забезпечить реальну свободу та захищеність усієї Європи від російського терору. Безпека нашого континенту тут починається суверенітетом та силою України», – сказав президент.

Раніше Зеленський розповів, якими будуть наступні кроки України на шляху до НАТО.

Повідомлялося, що глава МЗС України Дмитро Кулеба сказав, що заява Зеленського про НАТО була елементом військової дипломатії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: