Звільнення в рф генерала, що скаржився на втрати, вказує на вразливість оборони окупантів – ISW

Читать на русском
Аналітики вважають, що росія не має резервів для ротації передових частин. Без оперативних резервів і у разі прориву сил оборони окупанти будуть змушені відступити.
Російські військовіФото з відкритих джерел

Рішення Міноборони рф щодо звільнення генерала Івана Попова після його скарг на нестачу підтримки на фронті та великі втрати підтверджує слабкість оборони окупантів на тлі контрнаступу ЗСУ.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

На думку аналітиків, російські війська в Україні не мають резервів для ротації передових частин. Також вони вважають, що без оперативних резервів окупанти повинні будуть відступити на підготовлені оборонні позиції без вагомої підтримки у разі прориву ЗСУ.

Фахівці вважають, що скарга командувача силами 58-ї окупаційної армії на Запорізькому напрямку генерала Попова на втрати рф внаслідок артилерійського вогню може бути ознакою того, що росіянам необхідні ротації та підкріплення для підтримки своєї оборони в західній частині Запорізької області.

У той же час відсутність резервів у армії рф, ймовірно, не дозволила начальнику Генштабу Валерію Герасимову серйозно розглянути розповіді Попова.

«Звільнення генерала ще раз продемонструвало, що російські сили не можуть проводити ротацію сил», – говориться у звіті.

Також експерти підкреслюють, що очевидна відсутність ротації військ окупантів передбачає, що у разі будь-якого прориву ЗСУ їм доведеться покладатися на існуючі сили, що вже деградували.

«Скарги Попова на низькі контрбатарейні можливості військ рф та значні втрати серед них від вогню української артилерії, ймовірно, є результатом спроби України знищити російські сили, що обороняються на півдні України», – зазначили аналітики ISW.

Нагадаємо, російського генерала Попова усунули від командування після доповіді про проблеми в армії.

Також стало відомо, що на Бахмутському напрямі ЗСУ закріплюються на нових рубежах.

Раніше повідомлялося, що на Таврійському напрямку в полон здалася рекордна за добу кількість окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: