ЗСУ навмисно сповільнили темп просування на фронті – ISW

Читать на русском
Для збереження власних ресурсів і виснаження ворога ЗСУ навмисно дотримуються повільнішого темпу просування, вважають аналітики ISW.
Фото: Генштаб ЗСУ

В ході свого контрнаступу українські військові навмисно дотримуються уповільненого темпу просування. Це потрібно для збереження їхнього власного бойового ресурсу та виснаження росіян.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

9 липня Сили оборони України провели контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту.

«Українські офіційні особи повідомили, що ЗСУ продовжують вести контрнаступальні операції на Бердянському та Мелітопольському напрямках», – йдеться у звіті.

Крім того, за словами командувача Сухопутних військ ЗСУ генерала-полковника Олександра Сирського, українські бійці успішно продовжують наступ на Бахмутському напрямку.

Міноборони рф, а також російські блогери та «воєнкори» повідомляють, що ЗСУ проводили проводили атаки у західній частині Запорізької області і були «націлені на тилові позиції, склади та інфраструктуру».

Танки Leopard: скільки поставили Україні та скільки могло бути знищено у бояхСкільки німецьких танків Leopard союзники пообіцяли Україні, скільки передали до контрнаступу та скільки вже могло бути знищено у боях – на інфографіці.

Інформацію щодо блокування противника на півдні та сході країни підтвердили і українські військові чиновники.

За інформацією газети Wall Street Journal, українські військові намагаються послабити оборону росіян перед звільненням території, погоджуючись на повільніший темп наступу. Вони зосереджені на витісненні росіян.

На думку аналітиків ISW, нинішній темп контрнаступу ЗСУ вказує на навмисні зусилля щодо збереження бойової міці Сил оборони та «виснаження російської живої сили та техніки за рахунок повільнішого просування».

Водночас експерти підкреслюють, що просування ЗСУ на добре підготовлені позиції ворога ускладнюється нестачею бронетехніки, а відсутність переваги Сил оборони в повітрі є одним із факторів, що уповільнюють контрнаступ.

Нагадаємо, за словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, по всіх напрямках фронту ворога тривають «гарячі бої». Вона підкреслила, що триває активна робота Сил оборони таврійського напрямку.

9 липня на 4-х основних напрямках фронту за добу сталося майже 30 бойових зіткнень.

Також повідомлялося, що ЗСУ мають успіхи та продовжують просуватися на Бахмутському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: