Через наступ ЗСУ росіяни перекидають під Бахмут сили з інших напрямків – ISW

Читать на русском
Російські сили через український контрнаступ біля Бахмута виводять сили з інших регіонів України, йдеться в новому звіті Інституту вивчення війни.
Російські військаФото: Publica

Успіх операцій українських захисників в районі Бахмута і прагнення зберегти «інформаційний успіх», ймовірно, змусили російські окупаційні війська вивести на Бахмутську ділянку фронту сили з інших напрямків.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

1 липня офіційний представник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий заявив, що російські війська нещодавно перекинули свій неназваний полк Повітряно-десантних військ (ВДВ) з Лиманського на Бахмутський напрямок.

На кадрах з геолокацією, що були опубліковані 30 червня, видно, що 137-й гвардійський повітряно-десантний полк ЗС РФ (106-а повітряно-десантна дивізія) діє на південь від Роздолівки (18 км на північ від Бахмута).

За словами одного з російських «воєнкорів», частини 98-ї дивізії ВДВ зараз діють на Бахмутському напрямку.

Раніше фахівці ISW фіксували, що російські підрозділи 237-го десантно-штурмового полку (76-а дивізія ВДВ) і 331-го десантно-штурмового полку (98-а дивізія ВДВ) діють на Лиманському напрямку. Але останнім часом аналітики не бачили жодних ознак присутності елементів будь-якого з'єднання біля Бахмута.

Череватий також зазначив, що російські війська замінили полк ВДВ на Лиманському напрямку невстановленими силами «територіальної оборони», що вказує на те, що російські сили можуть перекидати більше елітних частин у район Бахмута, і замінювати елітні частини на слабші сполуки.

Крім того, заступник міністра оборони України Ганна Маляр раніше заявляла, що російські війська перекинули частину своїх найбільш боєздатних частин з Херсонського напрямку на Бахмутський і Запорізький напрямки.

Череватий заявив, що Бахмут як і раніше дає російським силам більше пропагандистської цінності, ніж військової вигоди. Він припустив, що російські сили можуть концентрувати елітні сили в районі Бахмута, щоб зберегти інформаційну перемогу, що стала результатом захоплення Бахмута 21 травня.

«Якщо російських підкріплень, вже відправлених в Бахмут, буде недостатньо, щоб утримати російські завоювання в цьому районі, російське командування може зіткнутися з важким вибором: ризикнути створити серйозні вразливі місця в Херсонській або Луганській областях або почати відведення військ з півдня України», – зазначають в ISW.

Нагадаємо, у ЗСУ розповіли, скільки військ росія тримає на Бахмутському напрямку.

Також повідомлялося, що на Бахмутському напрямі ЗСУ ведуть бої переважно наступального характеру.

Раніше Сергій Черевий розповів, як саме росія використовує свій десант під Бахмутом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: