Байден провів зустріч із Ердоганом: що саме обговорили

Читать на русском
Президент США Джо Байден зустрівся із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом на полях саміту НАТО.
twitter.com/WhiteHouse

Президент США Джо Байден провів зустріч із турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом на полях саміту НАТО. Зокрема, вони обгвоорили економічні та оборонні пріоритети та підтримку України.

Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

Членство України в НАТО: як до цього ставляться союзникиЯк союзники ставляться до членства України у НАТО. На інфографіці – останні заяви партнерів.

«Лідери обговорили зусилля щодо зміцнення двосторонньої співпраці, вітаючи останній раунд дискусій у стратегічному механізмі та обмінюючись думками щодо оборонних та економічних пріоритетів», – йдеться у звіті прес-служби Білого дому.

Керівник Сполучених Штатів також привітав свого турецького колегу з угодою, нещодавно досягнутою із прем'єр-міністром Швеції, яка дозволить Швеції стати членом НАТО.

«Вони також обговорили регіональні питання, що становлять спільний інтерес, включаючи їхню постійну підтримку України та важливість збереження стабільності в Егейському морі», - додають в Білому домі.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден виступив за прискорення процедури вступу України до НАТО.

Сьогодні шляхом на саміт Зеленський розкритикував союзників за відсутність конкретики щодо членства України. За словами президента, він отримав сигнали про те, що союзники обговорюють формулювання заяви без України. Більше того, обговорюються формулювання на запрошення, а не за членством України.

Раніше у Білому домі офіційно підтвердили зустріч Байдена та Зеленського на саміті НАТО, яка відбудеться сьогодні, 12 липня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: