САП скерувала до суду справу «Центренерго» про 5,3 млн грн збитків

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура склала і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох осіб про збитки державної компанії.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох осіб, який підозрюють у причетності до заволодіння понад 5,3 млн грн ПАТ «Центренерго».

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурором САП за матеріалами досудового розслідування детективів НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням двох колишніх посадових осіб публічного акціонерного товариства та фактичного власника комерційного підприємства у заволодінні майном ПАТ «Центренерго» на суму 5,311 млн грн», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, як встановило слідство, у 2018-2019 роках посадові особи ПАТ «Центренерго» забезпечили перемогу у трьох тендерних закупівлях наперед визначеного суб'єкта господарювання приватної форми власності та закупили за його посередництвом за завищеними цінами трубну продукцію. Вказане було закуплено для потреби підприємства, що входило до складу «Центренерго».

За даними «Слово і діло», йдеться про закупівлю на потреби Трипільської ТЕС. Один з епізодів якраз стосується придбання трубної продукції. У справі фігурують колишній начальник відділу матеріально-технічного постачання ПАТ «Центренерго» Володимир Іваровський, заступник директора Трипільської ТЕС з паливного, транспортного та матеріально-технічного забезпечення Денис Ямпольський і власник компанії ТОВ «Актан-Дніпро» Фелікс Козинський. Їм повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: