Мера Рівного на рік відсторонили з посади

Читать на русском
Суд визнав мера Рівного Олександра Третяка винним у скоєнні корупційного адміністративного правопорушення. Його на рік усунули з посади і він має сплатити штраф. Третяк оскаржуватиме рішення.
facebook.com/tretyak_rivne

Мера Рівного Олександра Третяка визнали винним у скоєнні корупційного адміністративного правопорушення. Рішення суду передбачає штраф у розмірі 6800 гривень, а також позбавлення права обіймати посаду строком на один рік.

Про це повідомляє «Суспільне».

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції склало три протоколи на Третяка через конфлікт інтересів. Два протоколи закрили через відсутність складу порушення та за строками давності. Третій протокол стосується нарахування премій та доплат керуючій справами міськвиконкому Марії Корнійчук, яка внесла до виборчого фонду мера 45 тисяч гривень.

Рішення суду може бути оскаржене. Мер Рівного, який зараз перебуває у відрядженні у Німеччині, вже прокоментував вирок – провину він не визнав і вважає, що суд ухвалив рішення із грубим порушенням процесуального законодавства.

«Суддя Петро Денисюк попри поважні підстави для відкладення судового засідання, що було призначено на 07.07.2023 провів його без моєї присутності, чим грубо порушив законодавство… На жаль, вимушений констатувати, що тиск на місцеве самоврядування продовжується. А попри війну ми вимушені жити в іще одній реальності сьогодення: для судді Денисюка закони не писані. Чомусь він вважають, що на нього не поширюються вимоги Конституції України, Кодексу України про адміністративні правопорушення. Попереду апеляція, де продовжимо відстоювати свою правоту», – написав він.

Нагадаємо, у грудні Яворівський районний суд Львівської області на рік відсторонив з посади мера Чернігова Владислава Атрошенка, визнавши його винним у скоєнні адміністративного правопорушення.

Апеляційний суд підтвердив це рішення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: