Суд позбавив мера Чернігова Атрошенка посади на рік

Читать на русском
Суд позбавив мера Чернігова Владислава Атрошенка права обіймати посаду протягом року та оштрафував на 6 800 гривень.
Фото: chernigiv-rada.gov.ua

Яворівський районний суд Львівської області визнав винним мера Чернігова Владислава Атрошенка у скоєнні адміністративного правопорушення та позбавив права обіймати посаду протягом року.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК у середу, 7 грудня.

Штраф за російську мову: мер Харкова прокоментував постанову омбудсменаМер Харкова Ігор Терехов готовий говорити українською мовою під час офіційного спілкування. З харків'янами мер спілкуватиметься російською, оскільки так говорять більшість городян.

«За матеріалами Державного бюро розслідувань Яворівський районний суд Львівської області визнав винним мера Чернігова Владислава Атрошенка у скоєнні адміністративного правопорушення – повідомлення про наявність реального конфлікту інтересів (ч. 1 ст. 172-7 КУпАП)», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, суд позбавив права чиновника обіймати посаду міського голови Чернігова протягом 12 місяців, а також наклав штраф у розмірі 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6 800 гривень).

Як відомо, у серпні поточного року Атрошенко наказав своєму водію вивезти автомобіль його дружини Tesla Model X за кордон. Це становило його приватний інтерес. Водночас водію мера для цього оформили відрядження і виділили з бюджету кошти, у тому числі і на бензин.

Нагадаємо, у січні цього року у Чернігівській міськраді представники ДБР провели обшуки.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, як міські голови облцентрів виконували обіцянки у 2021 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: