Апеляційний суд підтвердив відсторонення Атрошенка від посади мера Чернігова

Читать на русском
Апеляційний суд підтвердив річне відсторонення Владислава Атрошенка від посади мера Чернігова. Рішення остаточне.
Фото: УНІАН

Львівський апеляційний суд розглянув апеляцію Владислава Атрошенка та підтвердив його відсторонення від посади мера Чернігова на рік.

Про це повідомляє Zaxid.net.

При цьому суд частково задовольнив клопотання Атрошенка. Суддя скасував штраф у розмірі 3,4 тисяч гривень, накладений Яворівським судом, а залишив стягнення – 6,8 тисяч гривень та відсторонення від посади на рік. Постанова оскарженню не підлягає.

«Цим рішенням продемонстровано, що Україна лише намагається стати європейською державою. Є велике питання, чи є в Україні неупереджений суд. Очевидно те, що в моїй особі чиниться тиск на місцеве самоврядування», – заявив Атрошенко.

Мер Києва Віталій Кличко, який перебував на засіданні суду, повідомив, що буде подано позов до Європейського суду із захисту прав громади. Мер Львова Андрій Садовий підтвердив, що «Асоціація міст України шукатиме справедливість у європейських судах».

Нагадаємо, 7 грудня Яворівський районний суд Львівської області визнав винним Владислава Атрошенка у скоєнні адміністративного правопорушення та позбавив права обіймати посаду протягом року.

Атрошенко заявив, що оскаржуватиме рішення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: