Лідери Африки закликали путіна продемонструвати прагнення до миру – президент Сенегалу

Читать на русском
Президент Сенегалу розповів, про що лідери країн Африки говорили з російським диктатором володимиром путіним під час своєї поїздки до Санкт-Петербурга.
Фото: Reuters

Президент Сенегалу Макі Салл розповів, про що лідери країн Африки говорили з російським диктатором володимиром путіним під час своєї поїздки до Санкт-Петербурга.

Заяву Салла цитує The Financial Times.

Удавані миротворці: у чому суть ініціатив щодо припинення війни в Україні, запропонованих за кордономУ чому полягає суть мирних планів, які для припинення війни в Україні пропонували Китай, Індонезія, Ватикан та інші держави.

За його словами, африканські лідери закликали путіна «продемонструвати прагнення до миру», зокрема в гуманітарних питаннях.

«Перед наступним самітом росія - Африка, який пройде наприкінці цього місяця, путін повинен вжити певних заходів, щоб продемонструвати своє бажання рухатися до миру», - сказав Салл.

Він також зазначив, що розуміє позицію України, яка вимагає від росії вивести всі війська зі своєї території, і вже після цього вести мирні переговори.

Нагадаємо, до складу африканської мирної делегації увійшли президенти Союзу Коморських островів, ПАР, Сенегалу та Замбії, а також прем'єр-міністр Єгипту та спецпредставники президентів Республіки Конго та Уганди. 16 червня вони відвідали Київ, де зустрілися із Володимиром Зеленським.

Наступного дня лідери країн Африки приїхали до Санкт-Петербурга. У ході публічної частини переговорів вони закликали путіна зупинити бойові дії, той у відповідь перервав їхній виступ.

Президент ПАР вже підбив підсумки візитів лідерів африканських країн до України та росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: