Зеленський у зверненні поділився своїми очікуваннями від саміту НАТО

Читать на русском
За словами Зеленського, Україна на саміті НАТО у Вільнюсі працюватиме над тим, щоб алгоритм набуття членства в Альянсі став максимально ясним та швидким.
Фото: Офіс президента України

Україна на саміті НАТО у Вільнюсі працюватиме над тим, щоб алгоритм набуття членства в Альянсі став максимально ясним та швидким.

Про це у своєму вечірньому зверненні заявив президент Володимир Зеленський.

«Надзвичайно активно працюємо у ці дні! Ще активніше, ніж будь-коли. І хоча ця робота майже на сто відсотків зараз – за лаштунками, її значення не менше ніж будь-яка публічна робота», – зазначив глава держави.

Головне із вечірнього звернення глави держави:

  • Вдячний усім лідерам, кожній країні, які саме так і говорять і які ухвалили відповідні спільні декларації та заяви з Україною щодо нашої інтеграції. Більшість Альянсу є чітко «за» нас.

  • У Вільнюсі заплановані двосторонні зустрічі різного рівня – країни Європи, Америка, Канада, Японія... Пріоритети очевидні – це протиповітряна оборона для наших міст, для всіх громад на всій території країни. Це також зброя для фронту – будуть у Вільнюсі переговори щодо цього. Звичайно, ми говоритимемо і про інші аспекти захисту життя та нашої спільної безпеки.

  • Окремо – передова. Завтра, в день початку саміту, який тепер немислимий без України, буде вже 503-й день повномасштабної війни. Це багато говорить про нашу силу – силу українського народу, який в умовах такої війни, після стільки битв і днів має силу, без якої безпеку Європи – просто її вже не уявити. Вдячний кожному солдатові, матросу, кожному сержанту, кожному старшині, кожному офіцеру, кожному генералові!

Нагадаємо, за даними ЗМІ, президент України вже ухвалив рішення щодо своєї участі у саміті НАТО, який відбудеться у Вільнюсі.

Раніше генсек НАТО назвав три рішення щодо України, які будуть ухвалені на саміті у Вільнюсі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: