У Німеччині відбувся протест проти еритрейського фестивалю, постраждали поліцейські

Читать на русском
Противники етнофестивалю в Гісені вважають його інструментом підтримки авторитарної влади Еритреї. Внаслідок заворушень поранено щонайменше 26 поліцейських.
Фото: Pradeep Thomas Thundiyil / Shutterstock

У суботу, 8 липня, у німецькому місті Гіссен відбулися масові сутички між противниками еритрейського етнофестивалю та силами правопорядку.

Про це повідомляє BBC.

Протестувальники, яких налічувалося близько 250, були обурені проведенням фестивалю в Гіссені, назвавши це пропагандою авторитарного еритрейського режиму. За інформацією поліції, мітингувальники закидали камінням автобуси, які везли учасників фестивалю. Згодом натовп людей розпочав бій із поліцейськими.

Хто і чому страйкує в Європі: найбільші протести початку рокуУ Франції, Німеччині, Британії, Греції, Португалії та інших європейських країнах у 2023 році пройшло кілька масштабних страйків та протестів.

«Поліцейські стали об'єктом масових нападів, демонстранти кидали в них каміння, пляшки та димові шашки», – повідомив представник поліції.

Співробітники правопорядку, за його словами, застосували кийки, сльозогінний газ та водомет.

Внаслідок заворушень під варту було взято щонайменше 100 осіб. Порушено десятки розслідувань за фактами заподіяння фізичної шкоди та порушення громадського порядку. 26 правоохоронців отримали поранення.

Зазначається, що міська влада намагалася зупинити проведення фестивалю після подібних заворушень минулого року, але місцевий суд скасував заборону.

Еритрейський етнокультурний фестиваль у Гіссені проводиться з 2011 року. Спроби зірвати захід відбуваються не вперше – у 2022 році демонстрація його противників також переросла у сутички з поліцією. Критиками фестивалю здебільшого виступають громадяни Еритреї, які залишили країну через дії авторитарного уряду. Кількість громадян, що втекли з Еритреї, обчислюється десятками тисяч.

За даними ЗМІ, захід проводиться під егідою наближеної до влади Еритреї організації та є інструментом еритрейської пропаганди. Йдеться про уряд Еритреї, який веде свою діяльність з 1993 року, коли країна оголосила незалежність від Ефіопії, а також про президента Еритреї Ісайяса Афеворки, який обіймає посаду глави держави понад 30 років.

Нагадаємо, після масових протестів французи стали більше довіряти поліції – це з'ясувалося під час дослідження.

Також повідомлялося, що в Ізраїлі близько 180 тисяч людей протестують проти судової реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: