Збитки від заворушень у Франції сягнули 1 мільярду євро

Читать на русском
Франція зазнала суттєвих збитків у ході заворушень. Також постраждала туристична галузь, заявив керівник спілки французьких бізнесменів Жоффруа Ру де Безьє.
Масові заворушення у ФранціїФото: SCANPIX

Збиток від масових заворушень у Франції, що спалахнули після вбивства 17-річного підлітка, склав понад 1 мільярд євро.

Про це сказав голова союзу французьких підприємців Жоффруа Ру де Безьє в інтерв'ю виданню Le Parisien.

«Під час заворушень було повністю розграбовано понад 200 магазинів, знищено 300 банківських відділень, постраждало 250 тютюнових крамниць з використанням методів абсолютного насильства. Усе було вкрадено, навіть касові апарати, перш ніж підпалити, щоб знищити», – констатував де Безьє.

Очільник організації зазначив, що через дії протестувальників французький бізнес уже втратив більш ніж мільярд євро, не рахуючи збитків для туризму. За його словами, відео та фото заворушень, які облетіли весь світ, псують імідж Франції, через що велика кількість людей скасувала свої поїздки.

Нагадаємо, 27 червня двоє поліцейських зупинили автомобіль, за кермом якого був 17-річний підліток алжирського походження. Один із поліцейських відкрив вогонь по юнаку впритул, смертельно поранивши його в груди.

Після вбивства підлітка Францію захлеснули масштабні протести та погроми по всій країні.

Також повідомлялося, що 2 липня протестувальники атакували будинок паризького мера. В результаті затримано понад 700 осіб.

Крім того, під час масових заворушень у Франції протестувальники випустили із зоопарку тварин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: