ВАКС зупинив слухати справу екссудді з Луганщини

Читать на русском
Антикорупційний суд вирішив призупинити слухання справи колишнього служителя Феміди з Луганського регіону через розшук.

Вищий антикорупційний суд зупинив слухати справу за обвинуваченням колишнього голови Новопсковського районного суду Луганської області Романа Потапенка та адвоката Анатолія Воронкіна в одержанні 5500 доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 27 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Зупинити судове провадження за обвинуваченням (Анатолія Воронкіна – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК, до його розшуку», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд заочно взяв під варту адвоката Анатолія Воронкіна, оскільки той переховується на окупованій території. Захисник обвинуваченого подав скаргу на це рішення. Апеляційна палата ВАКС заочний арешт скасувала.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, протягом березня-серпня 2017 року Потапенко за участі адвоката Воронкіна вимагав та отримав неправомірну вигоду від обвинуваченого у скоєнні кримінального правопорушення за незастосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та винесення виправдувального вироку в кримінальній справі, яка перебувала в цього судді на розгляді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: