ВАКС зобов'язав здійснити привід свідків у справі екссудді

Читать на русском
В антикорупційному суді відбулося чергове судове засідання у справі колишнього керівника одного з районних судів Луганщини.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро здійснити привід свідків у справі колишнього голови Новопсковського районного суду Луганської області Романа Потапенка та адвоката Анатолія Воронкіна про одержання неправомірної вигоди.

Таке рішення 30 березня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора про здійснення приводу свідків – задовольнити. Здійснити привід свідків в судове засідання, яке відбудеться 13 квітня», – йдеться в рішенні.

За версією слідства, протягом березня-серпня 2017 року Потапенко за участі адвоката Воронкіна вимагав та отримав неправомірну вигоду від обвинуваченого у скоєнні кримінального правопорушення за незастосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та винесення виправдувального вироку в кримінальній справі, яка перебувала в цього судді на розгляді.

Нагадаємо, САП скерувала до суду обвинувальний акт стосовно Потапенка. Раніше його було відсторонено від посади, а також відпустили з-під варти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: