Хабар сільському голові: ВАКС призначив психіатричну експертизи обвинуваченого

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про призначення судової стаціонарної психіатричної експертизи відносно обвинуваченого.

Вищий антикорупційний суд призначив експертизу психіатричного стану обвинуваченого в пособництві в одержанні неправомірної вигоди головою Мироцької сільської ради Києво-Святошинського району Київської області Олександром Деревинським Андрія Гриневича.

Таке рішення 5 вересня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора Луговського О.С. про призначення судової стаціонарної психіатричної експертизи відносно обвинуваченого (Андрія Гриневича – ред.) - задовольнити. Направити на строк, що не перевищує 2 місяці, обвинуваченого до Інституту психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров'я, експертам якого доручити проведення судової стаціонарної психіатричної експертизи», – йдеться в рішенні.

Судді поставили перед експертами наступні питання: чи страждає Гриневич у теперішній час на якусь психічну хворобу, будь-яким розладом психічної діяльності, хронічним психічним захворюванням, недоумством або іншим хворобливим станом психіки? Якщо так, то якою хворобою, до якої категорії хворобливих станів психіки належить даний психічний розлад? який його характер і ступінь; чи страждав він будь-яким хворобливим станом психіки під час вчинення інкримінованого йому кримінального правопорушення; чи міг обвинувачений під час вчинення інкримінованого йому кримінального правопорушення усвідомлювати свої дії та керувати ними; чи може він у теперішній час усвідомлювати свої дії, керувати ними і за своїм психічним станом приймати участь в судових засіданнях, стати перед судом; чи потребує Гриневич застосування до нього примусових заходів медичного характеру? Якщо так, то яких саме?

Нагадаємо, САП обвинувачує Деревинського в одержанні через посередника Гриневича 90 тисячі доларів неправомірної вигоди. Неправомірна вигода отримана за затвердження детального плану території садибної житлової забудови орієнтовною площею 90 га у Київській області та вчинення дій задля підписання відповідного рішення сільради.

Раніше суд заарештував Деревинського з альтернативою застави. Також суд узяв під варту його пособника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: