Хабар сільському голові: суд зобов'язав примусово доставити обвинуваченого

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про здійснення примусового приводу обвинуваченого.

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро здійснити примусову доставку одного з обвинувачених у справі про за обвинуваченням голови Мироцької сільської ради Києво-Святошинського району Київської області Олександра Деревинського в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 17 грудня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора Луговського О.С. – задовольнити. Здійснити привід обвинуваченого у судове засідання. Виконання ухвали про здійснення приводу обвинуваченого доручити НАБУ. Контроль за виконанням приводу покласти на прокурорів САП, які входять до групи прокурорів у цьому кримінальному провадженні», – йдеться в рішенні.

Ймовірно, йдеться про привід обвинуваченого Андрія Гриневича, який, за версією сторони обвинувачення, є пособником Деревинського в одержанні неправомірної вигоди.

Нагадаємо, САП обвинувачує Деревинського в одержанні через посередника Гриневича 90 тисячі доларів неправомірної вигоди. Неправомірна вигода отримана за затвердження детального плану території садибної житлової забудови орієнтовною площею 90 га у Київській області та вчинення дій задля підписання відповідного рішення сільради.

Раніше суд заарештував Деревинського з альтернативою застави. Також суд узяв під варту його пособника.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: