Суд заарештував спільника сільського голови Мироцького, що під Києвом

Читать на русском
Столичний райсуд взяв під варту одного з підозрюваних у справі хабара сільському голові в Київській області.

Суд взяв під варту на два місяці затриманого детективами НАБУ спільника сільського голови Мироцького Києво-Святошинського району Київської області Олександра Деревинського Андрія Гриневича з альтернативою застави в півмільйона гривень.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив НАБУ просив взяти під варту Гриневича, щоправда, із заставою в 2 мільйони гривень. На його думку, спільник Деревинського обґрунтовано підозрюється в скоєнні особливо тяжкого злочину, за який передбачене покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років і з конфіскацією майна. Також, за словами детектива, існують ризики, передбачені ст. 177 КПК України: переховування від органів попереднього розслідування і суду; знищення, зберігання або спотворення речдоків; незаконний вплив на свідків та інших підозрюваних у кримінальному провадженні.

Захисники та підозрюваний просили відмовити в задоволенні клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки висунута органами досудового розслідування підозра, на їхню думку, є необґрунтованою.

Суд частково задовольнив клопотання й узяв Гриневича під варту із заставою в 525 тисяч гривень.

Нагадаємо, суд наклав арешт на майно затриманого НАБУ сільського голови.

Раніше Бюро затримало Деревинського на великому хабарі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: