ВАКС роз'яснив вирок ексдепутату Полтавської облради

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув клопотання керівника полтавської виправної колонії про уточнення вироку колишньому депутату облради.
Валерій Прядко і Руслан Гнєздовфото: zmist.pl.ua

Вищий антикорупційний суд уточнив, що вирок колишньому депутату Полтавської обласної ради Валерію Прядку та заступнику начальника одного з відділів Полтавського обласного комунального підприємства «Полтавафарм» Руслану Гнєздову необхідно рахувати з моменту затримання.

Про це йдеться в рішенні ВАКС від 9 червня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 11 листопада 2020 року ВАКС засудив Прядка та Гнєздова до 4,5 років позбавлення волі. 12 березня це рішення залишили без змін, але Гнєздова затримали лише 14 квітня. Він наразі відбуває покарання у державній установі «Полтавська виправна колонія №64». Тож начальник цієї колонії просив роз'яснити, від якої дати рахувати покарання засудженому.

Вивчивши клопотання, судді його задовольнили і пояснили, що покарання у вигляді позбавленні волі Гнєздова необхідно рахувати від моменту його затримання з метою направлення для відбування покарання, тобто від 14 квітня.

За версією слідства, Прядко, який очолював КП «Полтавафарм», спільно з Гнєздовим надали 35 тисяч грн неправомірної вигоди заступнику начальника відділу оперативних розробок та організації агентурно-оперативної роботи Головного управління Національної поліції в Полтавській області. За цю «винагороду» вони намагались пришвидшити проведення обстежень та надання спеціальних дозволів на використання об'єктів комунального підприємства для робіт, пов’язаних із обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Нагадаємо, ВАКС оголосив вирок колишньому прокурору Генеральної прокуратури України, який хотів за гроші потрапити до НАБУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: