Зеленський у зверненні анонсував нові санкції та підбив підсумки наради щодо укриттів

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський у середу, 5 липня, провів Ставку Верховного головнокомандувача та низку нарад, присвячених питанням санкцій та стану укриттів.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський у середу, 5 липня, провів Ставку Верховного головнокомандувача та низку нарад, присвячених питанням санкцій та стану укриттів.

Про підсумки сьогоднішніх заходів глава держави розповів у вечірньому зверненні.

За словами Зеленського, держава готує «нові санкційні кроки» щодо росії.

«Сьогодні провів нараду з цього приводу з першим віце-прем'єр-міністром Свириденком та секретарем РНБО Даниловим. Рішення – незабаром», – зазначив президент.

Крім того, український лідер провів окрему нараду щодо ситуації з укриттями у різних галузях.

«Доповідали міністр стратегпрому Камишин, профільний заступник керівника Офісу з регіональної політики Куліба. На жаль, у різних містах України досі є значна неготовність укриттів. Після всього. Держава не терпітиме такої бездіяльності. І це відповідальність місцевих керівників. Ресурс місцевої влади в країні на укриття є», – сказав Зеленський.

Головне із вечірнього звернення президента:

  • На Ставці сьогодні обговорили безпеку наших стратегічних об'єктів, атомних станцій. Були відповідні доповіді, відповідні рішення та – дуже важливо – контроль за виконанням рішень.

  • Знову і знову повертаємось до питання боєприпасів, зокрема для нашої артилерії. І це стосується не лише постачання від партнерів, а й виробництва в Україні. Вдячний кожному, хто працює задля виконання нашого стратегічного, життєво важливого завдання. Постійний прогрес у виробництві зброї в Україні.

  • Залишається тиждень до ключового дня саміту НАТО у Вільнюсі. Отже, тиждень до ключового моменту нашої спільної безпеки в Європі. Максимально працюємо з партнерами, щоби наша спільна безпека у Вільнюсі перемогла. Все залежить від партнерів.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський підписав укази щодо призначення послів України у двох країнах.

Раніше повідомлялося, що президент ще остаточно не вирішив, чи він поїде на саміт НАТО у Вільнюсі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: