ЗСУ за тиждень звільнили на сході та півдні майже 40 квадратних кілометрів території – Міноборони

Читать на русском
У Міноборони розповіли про успішне просування ЗСУ на півдні та сході – за тиждень звільнено майже 40 квадратних кілометрів території.
Фото: Facebook

Українські військові за тиждень наступу звільнили 9 квадратних кілометрів території на Сході та 28,4 кв. км – на Півдні.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Коли це станеться, ви побачите»: Резніков заявив, що головні події у контрнаступі попередуОлексій Резніков заявив, що звільнення групи населених пунктів в останні тижні було не головною подією у контрнаступі. А про деякі успіхи Генштаб не повідомляв.

На Сході ЗСУ просуваються на Бахмутському напрямку, тоді як окупанти й надалі ведуть наступ на Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах.

«Противник намагається витіснити наші війська із займаних позицій, але отримує гідну відсіч. Зараз там тривають важкі бої. За минулий тиждень в результаті покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту звільнену площу збільшено на 9 кв. км», – розповіла Маляр.

На Півдні українські військові ведуть наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках – біля Новодарівки, Приютного, Новоданилівки, Роботино, Новосілки, Старомайорського.

За минулий тиждень площа звільнених територій збільшилась на 28,4 кв. м. Загалом звільнена площа на півдні становить 158,4 км2, додала заступниця міністра.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, як ставиться до заяв про «повільний» контрнаступ.

Раніше президент Володимир Зеленський оцінював динаміку контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: