Загарбники продовжують незаконно вивозити українських дітей до росії – ЦНС

Читать на русском
Російські окупанти примусово депортували з України на територію росії вже понад 19 тисяч дітей і продовжують це робити, повідомили у ЦНС.
Фото: stopcor.org

Російські окупанти продовжують вивозити маленьких українців з тимчасово захоплених території до рф.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

День захисту дітей: скільки маленьких українців постраждали від російської агресіїУ День захисту дітей – основні цифри, що свідчать про вплив повномасштабної російської агресії на українських дітей.

«8 червня 150 дітей зі Старобільського району Луганської області були незаконно вивезені до оздоровчих баз відпочинку «Лесной» та «Сосенка» Прикубанського району Карачаєво-Черкеської республіки рф. З червня у цих закладах очікують на 750 дітей із тимчасово окупованої території Луганщини», – говориться у повідомленні.

Водночас на тимчасово окупованих територіях проводять так звані медогляди дітей.

«Даний підхід є одним з елементів комплексних заходів щодо вивезення українських дітей на територію рф. Адже ті діти, які нібито не проходять так званий медогляд – відправляються в рф «на лікування». На відповідну схему викрадення дітей уряд рф виділив близько 1,5 млрд рублів», – підкреслили в ЦНС.

Також зазначається, що достеменно відомо про понад 19,3 тисяч дітей, яких росіяни незаконно вивезли з України. Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час спільного брифінгу у Римі із прем’єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні, який відбувся 13 травня.

Нагадаємо, у Маріуполі окупанти перевіряють дітей на причетність до партизанського руху.

Також повідомлялося, що росіяни вивозять дітей до окупованого Криму, «прикриваючи» ними військові об'єкти.

Раніше стало відомо, що Україна розслідує роль Білорусі у депортації дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: