Графік навчання українських пілотів на F-16 починає зсуватися – Кулеба

Читать на русском
Графік навчання українських льотчиків на винищувачах F-16 змістився, через що, ймовірно, буде зміщено і дату передачі Україні винищувачів. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
Винищувач F-16Фото з відкритих джерел

Навчання українських пілотів на винищувачах F-16 фактично не розпочалось у червні. Тепер графік тренувань починає зсуватися.

Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону.

За його словами, одна з країн обіцяла Україні розпочати навчання українців на винищувачах F-16 ще минулого місяця, але через помилку в розрахунках цього не сталось.

На озброєнні яких країн є винищувачі F-16Американські винищувачі F-16 є на озброєнні 25 країн і ще три країни чекають на постачання. Найбільше літаків, звісно, у США.

«У червні тренування не розпочались. Це означає, що графік починає зсуватись… Ми зараз працюємо з усіма причетними сторонами, з усіма країнами, які беруть участь в авіаційній коаліції, щоб максимально пришвидшити цей процес», – зазначив міністр.

Наразі під питанням і передача Україні F-16 в перші місяці наступного року, адже цей процес також був пов’язаний із проведенням навчань.

Міністр пояснив, що йдеться про дуже складний процес, який включає навчання пілотів та інженерів, підготовку інфраструктури, а також ухвалення необхідних правових рішень про передання літаків.

Також Кулеба зауважив, що різні повідомлення про початок навчання українських військових на F-16 не відповідають дійсності.

Нагадаємо, Володимир Зеленський назвав терміни постачання Україні перших винищувачів F-16.

Також повідомлялося, що Міноборони Данії заявили про готовність передати Україні F-16 на певних умовах.

Раніше стало відомо, що ЗСУ вже сформували перший список пілотів для навчання на F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: