Навчання на F-16: ЗМІ розповіли, в якій країні може проходити підготовка українських пілотів

Читать на русском
Журналісти зазначають, що в даний момент ініціативна група працює над укладанням контракту на проведення тренувальних польотів на полігоні в Румунії.
Фото: US Air Force

Країни, які входять до «коаліції винищувачів», розглядають Румунію як можливе місце для навчання українських пілотів польотам на винищувачах F-16.

Про це повідомляє видання Politico із посиланням на високопосадовців.

На озброєнні яких країн є винищувачі F-16Американські винищувачі F-16 є на озброєнні 25 країн і ще три країни чекають на постачання. Найбільше літаків, звісно, у США.

Журналісти зазначають, що зараз ініціативна група працює над укладанням контракту на проведення тренувальних польотів на полігоні в Румунії.

При цьому офіційного підтвердження того, що хаб із навчання на F-16 буде розміщений у цій країні, поки немає. У Міноборони Румунії також відмовляються обговорювати цю тему, обмежуючись загальними заявами.

«Ми підтверджуємо, що Румунія тісно співпрацює зі своїми союзниками по НАТО, партнерами по ЄС, своїми стратегічними партнерами та керівництвом України, щоб забезпечити здатність українського народу протистояти та ефективно протистояти незаконній російській агресії та окупації суверенної території України», – йдеться у відповіді Міноборони Румунії. на запит журналістів

Нагадаємо, коаліцію з підготовки українських пілотів до польотів на винищувачах F-16 мають очолити Нідерланди та Данія.

Нещодавно у Міноборони Нідерландів розповіли, що спеціальний навчальний центр для українських пілотів буде розташований в одній із країн Східної Європи. При цьому в якій саме там не вказали.

Раніше повідомлялося, що ЗМІ вже дізналися подробиці першого етапу навчання українських пілотів на F-16.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: