ВАКС призначив до розгляду справу полтавського екссудді

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинуваченням колишнього служителя Феміди з Полтави.

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього судді Ленінського районного суду Полтави Сергія Кононенка в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 26 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовче провадження. Призначити судовий розгляд кримінального провадження №42017000000001569 від 19 травня 2017 року за обвинуваченням (Сергія Кононенка – ред.) у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, о 16:00 26.06.2023 року у закритому судовому засіданні в частині розгляду питань, що містять відомості про особисте та сімейне життя обвинуваченого, а в іншій частині - у відкритому судовому засіданні у приміщенні Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Також суд змінив обов'язок Кононенка не відлучатися за межі міста Полтава без дозволу, дозволивши це робити до пункту постійної дислокації військової частини.

Нагадаємо, антикорупційний суд визнав екссуддю Кононенка винуватим в одержанні неправомірної вигоди. Йому призначили покаранням у виді позбавлення волі строком на 7 років, із позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських повноважень, строком на 3 роки, із позбавленням військового звання майора юстиції, та із конфіскацією всього належного йому майна.

На цей вирок було подані скарги стороною як обвинувачення, так і захисту. Вирок скасували і призначили новий розгляд справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: