Верховний суд розгляне скаргу на виправдання судді КОАС Брагіної

Читать на русском
Касаційна інстанція розгляне скаргу прокурора САП на вирок столичній судді, яку виправдали від звинувачень щодо декларації.

Верховний суд розгляне скаргу на вирок, яким виправдали суддю Київського окружного адміністративного суду Олександру Брагіну від звинувачень у відмові подати електронну декларацію.

Таке рішення 8 червня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою прокурора у кримінальному провадженні на ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 14 березня 2023 року щодо (Олександри Брагіної – ред.)», – ідеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС визнав суддю Брагіну винуватою і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 51 тисяч грн з позбавленням права обіймати посади, зазначені у пункті 1, підпунктах «а», «в» пункту 2 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», окрім виборних посад, строком на один рік.

Сторона захисту подали апеляційну скаргу на це рішення. Апеляційна палата скаргу задовольнила і вирішила виправдати суддю Брагіну.

За версією обвинуваченням, попри можливість подати декларацію за 2020 рік суддя Брагіна цього не зробила. Дії судді кваліфіковані за ознаками кримінального проступку, передбаченого ст. 366-3 КК України.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили судді Київського ОАС Брагіній про підозру. В листопаді 2022 року обвинувальний акт стосовно судді Брагіної скерували до Вищого антикорупційного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: