Рятувальники розповіли, скільки населених пунктів досі підтоплено внаслідок підриву Каховської ГЕС

Читать на русском
Підрив Каховської ГЕС - залишаються підтопленими 18 населених пунктів на Херсонщині. Рятувальники відкачали 66, 5 тис. тонн води. Також було підвезено 36 тонн питної та 11 тонн технічної води
Фото: ДСНС

Станом на 29 червня внаслідок підриву Каховської ГЕС підтопленими залишаються 18 населених пунктів.

Про це повідомляє офіційний телеграм-канал ДСНС.

Чим може обернутися катастрофа на Каховській ГЕС для екології та сільського господарстваЯк підрив окупантами Каховської ГЕС вплине на довкілля та сільське господарство України – на інфографіці.

На правому березі Дніпра залишається підтопленим один будинок, на тимчасово окупованій території – 17 населених пунктів.

Протягом минулої доби рятувальниками було відкачано 66,5 тис. тонн води з 22 підвалів, з початку робіт відкачано понад 439 тис. тонн води з 945 будинків та підвалів.

До рятувальників та правоохоронців з початку робіт було більше 2 тисяч звернень громадян.

Також було підвезено 36 тонн питної та 11 тонн технічної води. З початку робіт – 904 тонни води, з них питної 611 тонн та 293 тонни технічної води.

Нагадаємо, російські війська підірвали Каховську ГЕС у ніч проти 6 червня.

Наразі окупанти повертаються на колишні позиції на Херсонщині, які вони залишили після повені та продовжують обстрілювати регіон.

Також, підрив Каховської ГЕС спричинив обміління р. Дніпро у багатьох населених пунктах, що може спричинити ще низку катастроф. Зокрема, частина Кривого Рогу може залишитись без води.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: