Число загиблих внаслідок підриву Каховської ГЕС знову зросло

Читать на русском
Клименко уточнив, що п'ятеро людей загинули від прицільного обстрілу російської армії. Ще 28 зазнали поранень різного ступеня тяжкості, з них 16 – ліквідатори наслідків катастрофи.
Фото: t.me/Klymenko_MVS

Станом на вечір 20 червня внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС загинула щонайменше 21 особа.

Такими даними поділився міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

В окупованих Олешках після підриву Каховської ГЕС могли загинути понад 500 осіб – ЦНСЗа попередніми даними, понад 500 мешканців окупованих Олешок на лівобережжі Херсонщини загинули через підрив росіянами Каховської ГЕС.

Він зазначив, що п'ятеро людей загинули від прицільного обстрілу російської армії. Ще 28 зазнали поранень різного ступеня тяжкості, з них 16 – ліквідатори наслідків катастрофи.

Підтопленими, за даними МВС, залишаються 595 будинків на Херсонщині.

«Епідеміологічна ситуація стабільна та контролюється. Спалах інфекційних захворювань не зафіксовано. Але ще раз нагадую про сувору заборону вилову та споживання риби в постраждалих районах. Працюють спеціальні патрулі, які відслідковують такі факти», – повідомив Клименко.

Він також розповів, що влада регулярно відбирає в зоні підтоплення проби води – як технічної, так і питної.

Нагадаємо, станом на 19 червня повідомлялося про 18 загиблих. Варто зазначити, що сьогодні російська окупаційна армія обстріляла рятувальників у Херсоні, котрі займалися ліквідацією наслідків підриву Каховської ГЕС. Внаслідок артобстрілу один співробітник ДСНС загинув, ще вісім рятувальників отримали поранення.

Раніше в Мінреінтеграції оновили дані про кількість зниклих безвісти у зоні підтоплення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: