ЗСУ фіксують ознаки підготовки окупантів до нових ракетних ударів – Гуменюк

Читать на русском
За словами Гуменюк, ворог, найімовірніше, спробує компенсувати відсутність результатів на лінії фронту ударами по українських мирних містах.
Фото: detector.media

Російська окупаційна армія веде підготовку до нанесення нових ракетних ударів по території України.

Про це повідомила речник Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк, її цитує Радіо Свобода.

Масовані обстріли України: як змінювалася кількість випущених росією ракетСьогодні росія запустила по Україні 23 ракети, а раніше в одному залпі було по 70-80. Як змінювалася кількість – на інфографіці.

За її словами, ЗСУ останніми днями фіксують певні ознаки, які вказують на це.

«Ворог активізував розвідку безпілотниками вздовж лінії фронту, намагається глибше проникнути в тилові регіони, що свідчить про можливу підготовку до наступних ракетних ударів. Ми спостерігали слабку активність протягом останніх двох діб. Це означає, що ворог певним чином переформатував свої зусилля, вивчав можливості, підшукував тактику, яка б була максимально ефективною», – сказала Гуменюк.

Вона також додала, що ворог, швидше за все, намагатиметься компенсувати відсутність результатів на лінії фронту «тиловими перемогами».

Нагадаємо, за даними ГУР, країна-агресор наростила виробництво ракет «Калібр» та Х-101 у 3-4 рази, а також удосконалила застосування ракетного озброєння та дронів.

Раніше посли G7 пообіцяли докласти більших зусиль, щоб позбавити росію компонентів для ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: