Окупанти планують використати берегові ракетні комплекси для обстрілу України

Читать на русском
Окупанти перемістили у Брянську область  рф берегові ракетні комплекси Бал та планують ними обстрілювати українські міста.
wikipedia

Окупанти перемістили у Брянську область рф берегові ракетні комплекси «Бал» та планують ними обстрілювати українські міста.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

З якою частотою та інтенсивністю росія завдає масованих ударів по УкраїніРосія повернулася до практики регулярних масованих обстрілів України. Частота та інтенсивність атак із жовтня – на інфографіці.

Встановили, що установка належить 11-й окремій береговій ракетно-артилерійській бригаді військ чорноморського флоту рф, що базується в селищі Уташ Краснодарського краю.

Цей дивізіон призначений для ураження кораблів, проте через відсутність відповідних ракет «Бал» отримав таку ж дальність та можливість стрільби по сухопутних цілях, як і береговий ракетний комплекс «Бастіон». Відомо, що останній застосовує надзвукову ракету «Онікс».

«Для цього на озброєння комплексу стоять ракети Х-35/35У, які після модернізації в 2021 році надали нові можливості. А саме збільшили дальність з 260 до 500 км», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, росія продовжує отримувати комплектуючі, які необхідні для виробництва ракет, в обхід санкцій.

Раніше «Слово і діло» підрахувало, з якою частотою та інтенсивністю росія завдає масованих ударів по Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: