Росія взяла певну тактичну паузу в обстрілах – Гуменюк

Читать на русском
Після низки масованих атак, росія взяла певну тактичну паузу, яку ворог використовує для розвідки. Загарбники ведуть підготовку до нового обстрілу.
Скріншот з відео

Після низки масованих атак, росія взяла певну тактичну паузу, яку ворог використовує для розвідки. Загарбники ведуть підготовку до нового обстрілу.

Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в етері телемарафону.

Цієї доби сирени в Україні лунали рідше, тому що після певних масованих атак окупанти взяли тактичну паузу, щоб перепланувати свої дії для нових обстрілів.

«Потужності в них ще є. Запаси вони поповнили, зокрема і дронові. І це говорить про те, що масовані нічні атаки будуть повторюватися. Але присипати пильність, що це буде тільки вночі не можна. Ми маємо бути напоготові. Ворог підступний і буде шукати для себе перемог там, де може їх хоча б інсценувати», – заявила Гуменюк.

Станом на ранок 27 червня в Чорному морі знаходяться сім кораблів, та ще один – в Азовському. Ракетоносіїв серед них немає, проте ворогові необхідно лише 2-3 години, щоб вивести їх на позиції.

Нагадаємо, на півдні Білорусі, звідки відбуваються запуски ракет по Україні, продовжили обмеження для польотів цивільних літаків. Відтак загроза ракетного обстрілу зберігається.

Тим часом американські сенатори Кріс Ван Голлен та Ліндсі Грем закликали Комітет у справах збройних сил сприяти передачі Україні додаткових засобів протиповітряної оборони, зокрема системи «Залізний купол».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: