САП оскаржила рішення про скасування підозри екснардепу Долженкову

Читать на русском
Касаційна інстанція вирішила відкрити провадження за скаргою прокурора САП на рішення про скасування підозри колишньому депутату.

Верховний суд розгляне скаргу на рішення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, яким скасували повідомлення колишньому народному депутату від фракції «Опозиційного блоку» Олександру Долженкову про підозру в незаконному одержанні понад 700 тисяч грн компенсації за оренду житла в Києві.

Таке рішення 9 червня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою прокурора на ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 15 березня 2023 року, якою скасовано ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 06 березня 2023 року щодо (Олександра Долженкова – ред.) у кримінальному провадженні № 42018000000002581 від 22 жовтня 2018 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 26 грудня 2022 року антикорупційний суд визначив Долженкову запобіжний захід у вигляді 396 960 грн застави. Також суд поклав на нього такі процесуальні обов'язки: прибувати до детективів, прокурора чи суду за першою вимогою; повідомляти детективів, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи; утриматись від спілкування зі свідками у справі та здати на зберігання закордонні паспорти. Щоправда Апеляційна палата ВАКС запобіжний захід скасувала.

Нагадаємо, у січні 2023 року НАБУ і САП завершили розслідувати справу екснардепа Долженкова. За версією слідства, вказана особа з квітня 2015 по грудень 2018 року незаконно одержувала із бюджету Апарату Верховної ради компенсацію за винайм житла, яку призначали народним депутатам, які не мали власних помешкань у столиці. Депутат приховав наявність власної квартири на Печерську і за майже два з половиною роки незаконно отримав на картку 700,28 тис. грн. Лише після виходу журналістського розслідування програми «Схеми» депутат відмовився від одержання цих виплат.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: