Рада ухвалила в цілому законопроєкт щодо доплат військовим: які суми затвердили

Читать на русском
У середу, 28 червня, Верховна рада ухвалила в цілому закон щодо доплат військовим. Підтримали законопроєкт 9342 у другому читання 311 депутатів.
novynarnia.com

У середу, 28 червня, Верховна рада ухвалила в цілому закон щодо доплат військовим. Підтримали законопроєкт №9342 у другому читання 311 депутатів.

Про це повідомляє у Telegram народний депутат Олексій Гончаренко.

30 тисяч для військових: що відомо про скасування та повернення виплатЩо відомо про скасування додаткової винагороди для військових у розмірі 30 тисяч, чи зможуть її повернути.

Відомо, що основна задача законопроєкту у тому, що військовослужбовцям щомісячно виплачуватимуть додаткову винагороду у розмірі від 30 до 100 тисяч гривень. Зокрема, кошти надаватимуть тим бійцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях або здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України. При цьому доплати строковикам лишили на рівні 6000 грн/міс, курсантам – 2350 грн/міс.

Крім того, затвердили передбачені відпустки для військовослужбовців під час дії воєнного стану:

  • всім військовослужбовцям – частина щорічної відпустки 30 днів,
  • курсантам – канікулярна відпустка 10 днів зимова та 20 днів літня,
  • військовослужбовцям строкової служби – 30 днів,
  • безперервна відпустка на лікування складатиме не більше 4 місяців.

Також законопроєкт передбачає недопущення до участі у бойових діях мобілізованих військовослужбовців, які не пройшли курс базової загальновійськової підготовки або не мають бойового досвіду.

Нагадаємо, що з лютого уряд глобально переглянув питання виплати 30 тисячам військовим: якщо раніше ці гроші отримували всі військові, то з 1 лютого – лише ті, хто згідно з наказами виконують бойові завдання.

Міністр фінансів Сергій Марченко раніше називав єдиний спосіб фінансування виплат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: