Фірташ намагається уникнути екстрадиції за допомогою дипстатусу від Білорусі – DW

Читать на русском
На підставі такого статусу Фірташ вимагає зупинити процедуру екстрадиції до США, оскільки має дипломатичний імунітет.
AP Photo

Олігарх Дмитро Фірташ з метою уникнення екстрадиції до США отримав статус радника постійного представництва Республіки Білорусь при міжнародних організаціях у Відні.

Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

Суди vs олігархи: які рішення у 2021 році було ухвалено на користь компаній Ахметова, Фірташа та іншихЯкі рішення українські суди ухвалювали на користь підприємств, власниками яких є олігархи Рінат Ахметов, Ігор Коломойський та інші.

Як зазначає видання, згідно з рішенням Вищого земельного суду Відня, Фірташ має статус радника постійного представництва Білорусі при міжнародних організаціях. Його делегували як представника при ООН ще 29 червня 2021 року.

На підставі такого статусу Фірташ вимагає зупинити процедуру екстрадиції до США, оскільки має дипломатичний імунітет.

У рішенні від 14 червня апеляційний суд зобов'язав суд першої інстанції при повторному розгляді справи врахувати роботу Фірташа у структурі ООН та визначити, чи підпадає український олігарх під статус дипломата.

Якщо суд визначить його як дипломата, то Фірташ зможе уникнути екстрадиції до США. Але влада Австрії не вважає олігарха дипломатом.

Нагадаємо, що Служба безпеки України підтвердила, що олігарху Дмитру Фірташу та топменеджерам його компаній, які привласнили державний газ на мільярди гривень, оголосили підозру.

Раніше ми повідомляли, що обшуки на обласних газорозподільних компаніях, які належать Фірташу, розпочалися в середині березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: