СБУ та БЕБ вручили підозру Фірташу – ЗМІ

Читать на русском
Дмитру Фірташу та 8 топ-менеджерам його компаній сьогодні вручають підозру через махінації з паливом.
AP Photo

Український олігарх Дмитро Фірташ отримав від Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки підозру у скоєнні злочину.

Про це із посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомляє «Українська правда».

Суди vs олігархи: які рішення у 2021 році було ухвалено на користь компаній Ахметова, Фірташа та іншихЯкі рішення українські суди ухвалювали на користь підприємств, власниками яких є олігархи Рінат Ахметов, Ігор Коломойський та інші.

За інформацією видання, сьогодні підозри вручають самому Фірташу та 8 топ-менеджерам його компаній. З ранку відбуваються обшуки у керівників фірм олігарха («РГК», «Йе енергія») та облгазів.

Так, правоохоронці викрили схему, за якою підконтрольні Фірташу структури купували паливо в його компанії, але насправді отримували 30% від обсягів.

Штучний дефіцит покривався за рахунок державного газу, за сім років така схема завдала збитків держбюджету України на 18 млрд гривень.

Нагадаємо, у середині березня на обласних газорозподільних компаніях, що належать Фірташу, розпочалися обшуки.

У СБУ повідомили, що за результатами обшуків їм удалося ліквідувати масштабну схему присвоєння газу із системи НАК «Нафтогаз України». За даними правоохоронців, лише у 2021 році через дії менеджерів РДК держбюджет недорахувався 3,5 млрд гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: