ЗСУ відбили наступ окупантів у районі семи населених пунктів – Генштаб

Читать на русском
За добу на сході країни сталося близько 20 бойових зіткнень, противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямках.
Фото: Генштаб ЗСУ

За добу на сході країни сталося близько 20 бойових зіткнень, противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямках.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 28 червня.

Лінії оборони після Другої світової війни: топ найдовшихДовжина ліній оборони у конфліктах після Другої світової війни – на інфографіці Слово і діло.

Зазначається, що окупанти намагалися наступати в районі семи населених пунктів, всі атаки рашистів було відбито.

Так, на Лиманському напрямку ворог здійснив невдалі наступальні дії в районі Роздолівки. Наніс авіаудари в районах Білогорівки Луганської області та Званівки та Виїмки – Донецькій.

На Бахмутському напрямку росіяни намагалися атакувати позиції Сил оборони в районах Оріхово-Василівки, Богданівки, Білої Гори, а також завдали авіаційного удару в районі Нью-Йорка Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог здійснив безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки, там же завдав авіаційного удару. Також обстріляв понад 10 населених пунктів.

На Мар'їнському напрямі наші захисники відбили всі атаки противника в районі міста Мар'їнка. Окупанти, водночас, завдали авіаційного удару в межах цього населеного пункту.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку Новомихайлівки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ.

У Генштабі розповіли, що рашисти почали проводити заходи щодо стабілізації санітарно-епідеміологічної ситуації у низці населених пунктів тимчасово захопленої території Херсонської області, які постраждали через підрив Каховської ГЕС.

Від «денацифікації» України до «збереження росії»: як Кремль змінює цілі повномасштабного вторгненняЯк путін та його оточення змінюють цілі повномасштабного вторгнення в Україну – на інфографіці. Все починалося з демілітаризації та денацифікації, а тепер говорять про збереження росії.

«Загарбники задіяли працівників комунальних служб для розбирання завалів та збору загиблих унаслідок повені. Внаслідок пошуково-відновлювальних робіт лише 24-25 червня цього року було виявлено понад 60 тіл. Щоб приховати реальну кількість жертв, командуванням російських окупаційних військ було ухвалено рішення про поховання загиблих у братських могилах без забору зразків ДНК та встановлення будь-яких позначок на місці поховання», – йдеться у повідомленні.

Авіація Сил оборони за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу противника, 5 – зенітно-ракетних комплексів та 1 – пункту управління ворога.

Ракетники та артилеристи, у свою чергу, вразили склад боєприпасів, 11 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, 3 засоби протиповітряної оборони та станцію РЕБ противника.

Нагадаємо, російська армія за останню добу втратила ще 930 військових, 13 бойових броньованих машин та 6 артилерійських систем.

Раніше у ЗСУ розкрили деталі просування Сил оборони на Мелітопольському напрямі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: