Білорусь може стати пасткою для «вагнерівців» – ISW

Читать на русском
Якщо Москва буде тиснути на Олександра Лукашенка, то Білорусь не зможе надати бойовикам ПВК Вагнера надійний притулок.
Укрінформ

Якщо Москва буде тиснути на Олександра Лукашенка, то Білорусь не зможе надати бойовикам ПВК «Вагнера» надійний притулок.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни.

Хроніка одноденного заколоту Пригожина: що це булоСпроба військового перевороту відбулася у росії 24 червня. Що говорять фактчекери та аналітики про одноденний бунт Пригожина – у матеріалі Слово і діло.

Відомо, що вчора, 26 червня, президент рф володимир путін заявив, що бойовикам дозволено вирушити до Білорусі. Ймовірно, він дав особисту обіцянку, що найманці будуть там у безпеці. Однак аналітики вважають, що у Кремлі, скоріше всього, вважатимуть зрадниками «вагнерівців», які підуть за Пригожиним до Білорусі, і там вони опиняться у пастці.

«Бойовики «Вагнера» у Білорусі навряд чи зможуть сховатися від російських розпоряджень про екстрадицію, якщо путін звинуватить їх у державній зраді. Лукашенко вже раніше передавав Москві 33 затриманих білоруських бойовиків після того, як використав їх як важіль проти Кремля у 2020 році, і немає видимих причин, з яких він не пішов би на такий крок знову», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, літак засновника ПВК «Вагнер» Євген Пригожина сьогодні вранці, 27 червня, здійснив посадку на військовому аеродромі Мачулищі під Мінськом.

Аналітики припускають, що Пригожина можуть ліквідувати у Білорусі.

Тим часом в Осиповичах Могильовської області почали будувати табір для найманців «Вагнера». Він буде розташований за 200 км від кордону з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: