Макрон запропонував не заарештовувати путіна заради мирних переговорів

Читать на русском
Російського диктатора володимира путіна не можна заарештовувати, якщо він виявиться єдиною людиною, з якою потрібно буде вести переговори щодо миру в Україні.
Президент Франції Еммануель МакронФото: AP Photo / Benoit Tessier

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що російського диктатора володимира путіна, можливо, не вдасться відправити в Гаагу, якщо він залишиться єдиним, з ким доведеться вести переговори про припинення війни.

Про це повідомляє The Guardian.

Ордер МКС: які країни-учасники Римського статуту готові заарештувати путіна, а які – ніЗаарештувати путіна відмовилися лише три країни-учасники Римського статуту. Які країни готові зробити це – на інфографіці.

«Якщо через кілька місяців у нас буде вікно для переговорів України та росії, то питання буде в арбітражі між судом і переговорами, і вам доведеться вести переговори з лідерами, які є де-факто, і я думаю, що переговори будуть пріоритетом», – сказав французький лідер.

За словами Макрона, росія втратила будь-яку легітимність, однак якщо майбутній український контрнаступ не досягне своїх військових цілей, потрібно буде «оцінити характер майбутньої європейської підтримки України».

Водночас він зазначив, що Україна захищає не лише свої кордони, а і європейські.

Нагадаємо, президент Франції озвучив свій варіант гарантій безпеки для України.

Також стало відомо, що путін перестав виїжджати за кордон через ордер МКС на арешт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: