ЗСУ розпочали наступ на кількох напрямках на сході – Міноборони

Читать на русском
Українські воїни наступали в районах Оріхово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Ягідного, Клищіївки та Курдюмівки. На всіх напрямках є просування уперед.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Східне угруповання військ ЗСУ сьогодні розпочало наступ на кількох напрямках одночасно.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

«Буде так само, як восени»: Зеленський оцінив динаміку контрнаступу ЗСУПрезидент погоджується з тим, що контрнаступ ЗСУ на півдні просувається не так швидко, як хотілося б, але в якийсь момент події почнуть розвиватися набагато швидше.

За її даними, українські воїни наступали в районах Оріхово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Ягідного, Клищіївки та Курдюмівки. На всіх напрямках є просування уперед.

«На Куп'янському, Лиманському, Мар'їнському напрямку ворог намагався наступати, але йому не вдалося просунутися», - розповіла Маляр.

Водночас ЗСУ продовжують вести наступальні дії на півдні України.

«У всіх напрямках наступу тривають важкі бої. Ворог в обороні докладає чимало зусиль, щоби зупинити наші наступальні дії. Водночас ворог зазнає значних втрат особового складу, озброєння та техніки», – зазначила чиновниця.

Нагадаємо, під Красногорівкою українські штурмові підрозділи внаслідок добре спланованих дій оволоділи кількома позиціями, які утримують ворога з 2014 року.

Раніше в Міноборони заявили, що операція ЗСУ щодо звільнення півдня України йде за планом, а «головний удар ще попереду».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: