ЗСУ заволоділи кількома позиціями під Красногорівкою, які ворог утримував з 2014 року

Читать на русском
Під Красногорівкою українські штурмові підрозділи внаслідок добре спланованих дій заволоділи кількома позиціями, які утримувалися ворогом із 2014 року.
Associated Press

Під Красногорівкою українські штурмові підрозділи внаслідок добре спланованих дій заволоділи кількома позиціями, які утримувалися ворогом із 2014 року.

Про це в етері телемарафону повідомив Валерій Шершень, речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

За його словами, звільнити позиції українським бійцям вдалося ще тиждень тому, однак зі зрозумілих міркувань про це повідомили не відразу.

«Упродовж тижня ворог вживає усіх заходів, щоб вибити нас із цих позицій, щоденно тут відбуваються важкі обстріли та штурми, але все марно. Для нас це має не лише символічне значення, а і деяке покращення тактичного положення. Ворога ж такі новини деморалізують. Тому працюємо далі», – зазначив Шершень.

Він також додав, що на Таврійському напрямку за добу, 23 червня, Сили оборони знищили 104 окупантів, 202 завдали поранень, ще двох узяли в полон.

«На Таврійському напрямку наші війська та ударні підрозділи продовжують ведення наступальних дій на визначених напрямках. Є просування вперед, закріплюємось, розміновуємо, успіхи відчутні, утім про результати розповідати ще не будемо. Відповідно характер дій російських окупаційних військ тут не змінився, вони сконцентровані на тому, щоб не допустити наше подальше просування», – додав речник.

Нагадаємо, командувач Сухопутними військами ЗСУ Олександр Сирський прокоментував перебіг українського контрнаступу на півдні країни. За його словами, треба бути готовими до того, що процес звільнення українських земель «займе якийсь час».

Зеленський також повідомляв, що контрнаступ ЗСУ на півдні зараз просувається не так швидко, як хотілося б, але в якийсь момент події почнуть розвиватися набагато швидше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: