Пригожин загострює конфлікт з Міноборони в незручний для Шойгу момент – розвідка

Читать на русском
Пригожин намагається підірвати авторитет Міноборони рф на тлі українських контрнаступальних операцій.
Reuters

Пригожин намагається підірвати авторитет Міноборони рф на тлі українських контрнаступальних операцій.

Про це повідомляє британська розвідка.

«Шойгу! Герасимов! Де боєприпаси?»: як розвиється конфлікт Пригожина з російським міноборониЄвген Пригожин, ватажок злочинного угруповання, яке там називають приватною військовою компанією, ще у грудні 2022 року вступив у публічне протистояння з російським міноборони. Як розвивався конфлікт – на інфографіці.

Напередодні, 19 червня, Пригожин заявив, що очікує на відповідь від Міноборони росії щодо контракту власної розробки, який він передав до відомства. Це послідувало за ультиматумом з боку російської влади на адресу «добровольчих формувань» про підписання контрактів до 1 липня 2023 року.

Розвідники вважають, що таким чином власник групи «Вагнер» намагається підірвати авторитет офіційної військової влади в незручний для міністра Сергія Шойгу момент.

«Тон Пригожина щодо міноборони став однозначно конфронтаційним. Міноборони майже напевно вважає це вкрай невдалим моментом, коли воно бореться з контрнаступом України», – додають у повідомленні.

Раніше розвідники писали, що конфлікт засновника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина із російським міністерством оборони входить у вирішальну фазу.

Нещодавно Пригожин заявив, що під час відступу з Бахмута на його бойовиків напали військовослужбовці регулярної армії російської федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: