Конфлікт Пригожина з міноборони рф наближається до ключового моменту – британська розвідка

Читать на русском
Євген Пригожин кидає виклик путіну та верхівці російської влади. Його конфлікт з міноборони рф вступає у вирішальну фазу.
Фото: ТАРС

Конфлікт засновника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина із російським міністерством оборони входить у вирішальну фазу.

Так вважають у британській розвідці.

«Шойгу! Герасимов! Де боєприпаси?»: як розвиється конфлікт Пригожина з російським міноборониЄвген Пригожин, ватажок злочинного угруповання, яке там називають приватною військовою компанією, ще у грудні 2022 року вступив у публічне протистояння з російським міноборони. Як розвивався конфлікт – на інфографіці.

Там нагадали, що міністерство оборони росії вимагає від добровольчих формувань, зокрема від ПВК «Вагнер», підписати контракти з ним. Це було схвалено володимиром путіним 13 червня.

«Протягом кількох місяців Євген Пригожин піддавався уїдливій критиці керівництво міноборони, але підкорявся авторитету путіна. Але, незважаючи на коментарі путіна, 14 червня Пригожин заявив, що «ніхто з бійців Вагнера не готовий знову йти шляхом ганьби», тому вони не підписуватимуть контракти. Риторика Пригожина перетворюється на виклик ширшим верствам російського істеблішменту. 1 липня, крайній термін для підписання контрактів добровольцями, ймовірно, стане ключовою точкою в конфлікті», – йдеться у зведенні.

Нагадаємо, нещодавно Євген Пригожин заявив, що під час відступу з Бахмута на його бойовиків напали військовослужбовці регулярної армії російської федерації.

Як розвивався конфлікт Пригожина та міноборони – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: