Генштаб: ЗСУ вразили майже 30 ворожих цілей і відбили атаки на п'яти напрямках

Читать на русском
Російська окупаційна армія не залишає спроб просунутися на сході України. За добу рашисти атакували позиції українських військ на п'яти напрямках, але всі їхні атаки були відбиті.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Російська окупаційна армія не залишає спроб просунутися на сході України. За добу рашисти атакували позиції українських військ на п'яти напрямках, але всі їхні атаки були відбиті.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 23 червня.

За добу сталося 27 бойових зіткнень, ворог завдав територією України 51 авіаційний удар, а також здійснив близько 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Куп'янському напрямку ворог вчинив безуспішні наступальні дії в районі Сіньківки Харківської області, а також обстріляв низку населених пунктів.

VIP-цілі: кого з російських генералів вдалося ліквідувати під час війни в УкраїніХто з російських генералів, за неофіційними даними, був ліквідований у ході війни в Україні – на інфографіці.

На Лиманському напрямі окупанти намагалися атакувати позиції українських військ у районі Білогорівки. Крім того, ворог завдав авіаційних ударів у районах Невського Луганської області та Білогорівки та Сіверська Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог не наступав, російські окупанти завдали авіаційних ударів у районах Хромово, Іванівське, Першотравневе Донецької області.

На Авдіївському напрямку загарбники проводили безуспішні наступальні дії у районах Північне, Авдіївка Донецької області. Завдали авіаційних ударів у районах Новокалинове, Очеретине, Невельське, Авдіївка, Північне Донецької області.

На Мар'їнському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямку Мар'їнки Донецької області, успіху не мав. Водночас здійснив артилерійські обстріли кількох населених пунктів.

На Шахтарському напрямку росіяни вчинили безуспішні наступальні дії у напрямку Новомихайлівки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії, зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ. Намагався відновити втрачене становище у районі Макарівки Донецької області.

Від «денацифікації» України до «збереження росії»: як Кремль змінює цілі повномасштабного вторгненняЯк путін та його оточення змінюють цілі повномасштабного вторгнення в Україну – на інфографіці. Все починалося з демілітаризації та денацифікації, а тепер говорять про збереження росії.

У Генштабі розповіли, що окупанти продовжують використовувати інфраструктуру тимчасово захоплених населених пунктів для надання медичної допомоги своїм пораненим військовослужбовцям.

Так, у населеному пункті Чкалово Запорізької області, на території дитячого садка, загарбники облаштували польовий госпіталь. Зафіксовано прибуття двох вантажних автомобілів із медичним обладнанням», – йдеться у зведенні.

Авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу противника, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 4 райони зосередження особового складу та військової техніки, 12 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, 2 засоби радіоелектронної боротьби та один засіб протиповітряної оборони.

Нагадаємо, за останню добу було знищено ще 680 окупантів. Загальні втрати російської армії становлять 223 330 військових.

Раніше у ЗСУ розкрили деталі просування на Бахмутському та Лимансько-Купянському напрямах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: