Череватий розповів деталі просування ЗСУ на Бахмутському та Лимансько-Куп'янському напрямках

Читать на русском
Ворог напередодні декілька діб намагався активно штурмувати позиції ЗСУ на Лимансько-Куп'янському напрямку, дістав потужну відсіч.
АрміяInform

Минулої доби, 22 червня, на Лимансько-Куп’янському напрямку Сили оборони ліквідували 31 загарбника, на Бахмутському – 60. Зокрема, знищено ще три склади боєприпасів ворога.

Про це речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповідає в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Як зазначається, на Лимансько-Куп'янському напрямку було тільки 2 боєзіткнення, ворог зменшив свою активність.

«Ворог напередодні декілька діб намагався активно штурмувати наші позиції на Лимансько-Куп'янському напрямку, дістав потужну відсіч. За цю добу він уже зменшив свою активність, було тільки 2 боєзіткнення, але найактивнішим був на Лимансько-Куп’янському напрямку в артилерійському ураженні наших позицій – 535 разів зі ствольної і реактивної артилерії різних калібрів і систем він бив по наших позиціях, також 13 авіанальотів здійснив. В ході відбиття атак ворога 31 окупант був знищений, 67 зазнали поранень, підбиті танк Т-72, гаубиця «Гіацинт-Б», міномет 82 мм і 3 авто з боєприпасами», - сказав речник.

Згідно з його словами, на Бахмутскому напрямку минулої доби ворог не проявляв активності, при цьому 282 рази з артилерії обстріляв позиції Сил оборони та здійснив 4 авіанальоти.

«Вдалося знищити 60 окупантів, 141 поранити, одного захопити в полон. Також було знищено 7 гаубиць, 2 САУ, протитанкову гармату «Рапіра», БПЛА типу «Зала», 3 склади з боєприпасами, 2 командно-спостережні пункти», - поінформував Череватий.

Нагадаємо, що за останню добу було знищено ще 680 окупантів. Загальні втрати російської армії становлять 223 тисячі 330 військових.

Раніше під Бахмутом було ліквідовано групу російських десантників, які їхали на ротацію.

Також на інфографіці «Слово і діло» можна побачити динаміку знищення російських літаків та гелікоптерів за час повномасштабної війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: