У рф клієнти «Райффайзен банку» більше не можуть переказувати кошти у євро

Читать на русском
Згідно з даними прес-служби банку, нові обмеження стосуються фізичних осіб, індивідуальних підприємців та юридичних осіб.
фото: sud.ua

Raiffeisen Bank з 3 липня припинить перекази в євро територією країни-агресора, а також у банки 12 країн Європи та Азії. Подібне рішення може бути черговим кроком до згортання діяльності в росії.

Про це прес-служба компанії повідомляє у Телеграмі.

«Фінансує бюджет рф»: австрійський Raiffeisen Bank внесли до списку спонсорів війниУ НАЗК розповіли, що австрійський банк скористався санкціями, які спричинили вихід із російського ринку його конкурентів, і тепер отримує величезні прибутки на території росії.

Згідно з даними прес-служби банку, нові обмеження стосуються фізичних осіб, індивідуальних підприємців та юридичних осіб. У банку пояснили таку зміну політики обмеженнями, які вводять банки-кореспонденти. При цьому клієнти банку в рф зможуть робити перекази у євро між своїми рахунками.

Як повідомляється, з рф переведення не дійде до Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Йорданії, Казахстану, Киргизії, Молдови, ОАЕ, Таджикистану, Туркменії та Узбекистану.

При цьому, експерти вважають, що запровадження обмежень не пов'язане з антиросійськими санкціями, а є черговим кроком до згортання діяльності в росії.

Відомо, що у російському Raiffeisen Bank із 20 червня стягується комісія за перекази в доларах на рахунки фізичних осіб. Вона становить 50% від усієї суми, але не має перевищувати 500 доларів. Також у квітні фізособи, не підключені до преміальних пакетів, втратили можливість робити перекази SWIFT у доларах.

Нагадаємо, що ще у березні Національне агентство з питань запобігання корупції внесло австрійський банк Raiffeisen Bank International до списку міжнародних спонсорів війни росії проти України.

А нещодавно угорський OTP Bank потрапив до списку спонсорів війни.

Раніше стало відомо, що росіяни змушують іноземні компанії, які планують покинути ринок рф, платити за це.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: