Мережа ресторанів KFC продає бізнес в росії та йде з країни – Bloomberg

Читать на русском
Власник KFC продає ресторани в країні локальному іжевському оператору, вони відкриються під брендом Rostic's.

Американська корпорація «Yum! Brands», якій належить мережа ресторанів швидкого харчування KFC, продає свій бізнес та йде з ринку у країні-агресорі.

Про це повідомляє агенство Bloomberg, із посиланням на заяву компанії.

«Власник мережі закладів швидкого харчування KFC, йде з росії та продає свій бізнес компанії Smart Service Ltd., якою керує один із існуючих там франчайзі KFC», - йдеться у повідомленні.

У росії визнали, що оголошення мобілізації вдарило по економіці – BloombergУ центральному банку росії підготували звіт, в якому йдеться про те, що мобілізація посилить дефіцит робочої сили і підірве довіру споживачів, тому економіка відновила падіння.

Зазначається, що новий власник буде відповідати за ребрендинг ресторанів на концепції та збереження співробітників компанії. Yum заявляє, що після транзакції припинить будь-яку корпоративну присутність у росії.

При цьому, аналоги, включаючи McDonald’s Corp., також вийшли з росії після вторгнення країни в Україну на початку цього року.

Раніше Yum повідомляла, що в червні продала Pizza Hut в росії місцевому оператору, який почав ребрендинг закладів. Компанія Yum, яка також володіє Taco Bell, заявила в серпні, що зачинила 1112 одиниць у росії зі своїх глобальних магазинів, що становить приблизно 4% від загальної кількості магазинів KFC. Акції Yum о 14:40 впали на 2,6% до $108,11. Протягом минулого тижня компанія втратила 20% у 2022 році.

Водночас, у росЗМІ вже повідомили, що власник KFC продає ресторани в країні локальному іжевському оператору, вони відкриються під брендом Rostic's.

Нагадаємо, 16 травня стало відомо, що корпорація McDonald's розпочала процес продажу свого російського бізнесу – 850 ресторанів, у яких працює 62 тисячі людей. Згодом у росії відкрили колишні ресторани McDonald's під новою назвою.

Раніше ми повідомляли, що IKEA повністю йде з росії і продасть фабрики.

Також світовий кавовий гігант Starbucks йде з росії після 15 років роботи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: